I maj 1997 såg Accent begynnelsens ljus. Tiden går fort när man har roligt och i år firar vi 20-årsjubileum!

Mycket har hänt i översättarbranschen under de senaste två decennierna, både för den enskilda översättaren och branschen som helhet. Nya ord har tillkommit och språk har förändrats och utvecklats. Faxen som vanligt leveranssätt har försvunnit, översättningsverktyg har blivit bättre och mer avancerade, internet har vuxit från en modefluga som skulle försvinna efter ett par år till en outtömlig källa av information och avgörande för dagens kommunikation och arbete.

Trots alla dessa hjälpmedel till hands kräver översättning att det finns utbildade och kompetenta personer, intresserade av språk, kultur och sammanhang. Hängivna hantverket att omvandla en text från ett språk till ett annat. Det är det som är unikt för översättaren.

Accent grundades 1997 med en filosofi som genomsyras av översättarnas unika kompetens. Vi finns på grund av de kompetenta översättare som väljer att jobba och växa med oss. Vi är mycket tacksamma för alla våra samarbetspartners och kunder som gjort de senaste 20 åren till en fantastisk resa. Vi ser fram emot de kommande 20 åren!